УАЕ РАЗМИШЉА О УВОЂЕЊУ МЕРА ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ: Ограничавају кретање онима који неће да приме вакцину

Novosti online

21. 04. 2021. у 08:07

УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати упозорили су да би могли да уведу ограничења за појединце који нису вакцинисани против корона вируса, док пословно и туристичко средиште регије заговара кампању имунизације.

УАЕ РАЗМИШЉА О УВОЂЕЊУ МЕРА ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ: Ограничавају кретање онима који неће да приме вакцину

Фото: В. Ћирић

       Земља са око девет милиона становника, која је проширила кампању на оне који имају 16 или више година, вакцинисала је око 65 одсто популације која испуњава услове, саопштило је Национално тело за управљање кризама и катастрофама (НЦЕМА).

- Разматрају се строге мере којима ће се ограничити кретање појединаца који нису вакцинисани и увођење превентивних мера попут забране уласка на нека места и добијања приступа појединим услугама - рекао је портпарол НЦЕМА-е Саиф Ал Дхахери. - Ваше оклевање данас препрека је нашим циљевима. Угрожава вашу породицу, вољене и заједницу.

Заливска арапска земља пријавила је 1.903 новозаражена, због чега се укупан број заражених попео на 500.860, док је умрло 1.559 особа.

Уједињени Арапски Емирати, у којима су друштвена дистанца и ношење маски у јавности обавезни, међу земљама је у свету с најбржим програмом вакцинисања. Абу Даби сада има у понуди и вакцину Фајзер и Астразенеку уз кинески Синофарм.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)