ПОЛИЦИЈА УБИЛА ТИНЕЈЏЕРКУ: Потегла нож у окршају са две девојке, страшан злочин потресао Америку

Танјуг

21. 04. 2021. у 08:04

ПОЛИЦИЈА у Колумбусу, главном граду америчке државе Охајо, убила је 16-годишњу Афроамериканку након интервенције по пријави да је ножем насрнула на две девојке, преноси Ројтерс.

ПОЛИЦИЈА УБИЛА ТИНЕЈЏЕРКУ: Потегла нож у окршају са две девојке, страшан злочин потресао Америку

Фото: Танјуг/АП

Чланови породице идентификовали су убијену девојку као Макију Брајант, стару 16 година.

Хејзел Брајант, жена коју је "Колумбус Диспеч" идентификовао као девојчицину тетку, рекла је за тај лист да је тинејџерка живела у хранитељском дому и да је трагичном догађају претходила њена свађа са неким у овој установи.

Полицијски снимак показује хаотичну сцену на травњаку испред куће, једну девојку како замахује ножем на другу, која је пала на леђа, да би затим кренула на другу девојку, која се срушила на паркирана кола. Полицајац је тада отворио ватру.

Хејзел Брајант тврди да је њена нећака бацила нож који имала у руци пре него што ју је полицајац више пута устрелио.

Локални медији су известили да се група демонстраната окупила у близини куће у југоисточном предграђу Колумбуса где се догодила пуцњава.

Градоначелник Колумбуса Ендрју Гинтер потврдио је пуцњаву и саопштио на Твитеру да је једна млада жена трагично изгубила живот.

Он је рекао да су полицајци на телу имали камере које су снимиле инцидент и замолио за стрпљење пошто је Биро за криминалистичку истрагу из Охаја (БЦИ) отворио истрагу, након чега ће се знати више детаља о случају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Aladin

21.04.2021. 09:07

Već sam nekoliko puta pisao o američkim policajcmia i o tome kako lako protežu oružje da ubiju na da rane prestupnika. To je postalo pravilo koje verovatno nose iz policijske akademije. Pucaj da ubiješ, nema veze ko je na nišanu. Ubiti nekoga, još ako je to dete može samo policajac sa ozbiljnim psihološki problemima. Odakle ih regrutuju i kako ih obučavaju?