НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА ОД СТАРОГ ГВОЖЂА: Французи од две расходоване праве једну „нову“ (ВИДЕО)

Новости онлине

20. 04. 2021. у 17:19

ФРАНЦУСКА морнарица одлучила је да „спаси“ нуклеарну подморницу која је пре годину дана тешко оштећена у пожару, тако што ће је исећи напола и спојити са делом друге подморнице.

НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА ОД СТАРОГ ГВОЖЂА: Французи од две расходоване праве једну „нову“ (ВИДЕО)

Фото: принтскрин Јутјуб

Прамац подморнице „Перл“ тешко је оштећен у великом пожару средином прошле године, након чега је одлучено да пловило буде повучено из употребе и исечено у старо гвожђе.

Ипак, годину дана касније, испоставило се да је „Перл“ ипак могуће спасити, тако што ће прамац бити узет са исте такве подморнице „Сафир“, која је пре две године повучена из употребе.

Радници бродоградилишта у Шербуру су обе подморнице пресекли на пола током фебруара и марта, а употребљиви делови ће у наредним месецима бити заварени, па ће француска морнарица на располагање добити ново пловило.

„Нова“ подморница која ће се звати „Перл“ ће бити око метар и по дужа од пловила од којих је направљена, пренео је РТС.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bager

20.04.2021. 17:50

U Francuskoj je zakonom zabranjeno od dva skrsena automobila napraviti jedan,,kazne su strasno velike,,e sadb oni od dve podmornice prvili jednu sekuci ih na pola pa spajati,,to ce biti remek delo gluposti,,podmornica koja ce oboriti sve rekorde zaronjavanja i po brzini i po dubini,,kao Titanik,,srecno vam bilo majstori