ТУГА НА ДВОРУ: Краљица сутра слави рођендан, први пут без супруга

Novosti online

20. 04. 2021. у 16:53

БРТИТАНСКА краљица Елизабета Друга сутра ће прославити 95 рођендан, ове године на другачији начин, први пут без супруга принца Филипа који је недавно преминуо, и другу годину заредом без традиционалне војне параде, које неће бити због пандемије.

ТУГА НА ДВОРУ: Краљица сутра слави рођендан, први пут без супруга

Фото: Танјуг/АП

Извори блиски краљевској породици рекли су за британски Харперс Базар да ће краљица рођендан обележити са малим бројем чланова породице и да ове године неће бити објављен традиционални портрет краљевске породице, будући да дани жалости за принцом Филипом трају до петка.

Портпарол британског министарства одбране потврдио је да ни ове године као ни прошле, неће бити почасне паљбе из лондонског Хајд парка и Лондон тауера, као ни јунске прославе рођендана познате као "Поздрав бојама", која се обавља у јавности и коју изводе пукови британске војске и војске Комонвелта.

Како се наводи, иако краљица неће обављати краљевске дужности наредних недеља, радиће од куће, односно лично ће одговарати на поруке светских лидера који су изразили саучешће због смрти принца Филипа.

Британски медији преносе да је принц Хари продужио боравак у Великој Британији због краљичиног рођендана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)