РУСИЈА УРУЧИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ: Још један непријатељски корак с украјинске стране

Novosti online

20. 04. 2021. у 12:17

РУСИЈА има право да одговори на протеривање руског дипломате из Украјине, саопштили су у руском Министарству спољних послова.

РУСИЈА УРУЧИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ: Још један непријатељски корак с украјинске стране

Фото Д. Дозет

 - Узимајући у обзир ситуацију, МИП Русије не сматра протеривање руског дипломате из Украјине симетричном мером и има право да предузме кораке према једном од дипломата амбасаде Украјине у Москви - наводи се у саопштењу.

Руски спољнополитички ресор је саопштио да - изражава одлучни протест због још једног непријатељског корака украјинске стране.

 - Оптужбе на рачун руског дипломате су измишљене и неосноване. Он се није бавио стварима које излазе из оквира дипломатске функције - саопштили су у ресору.

Они су скренули пажњу да је - Кијев покушао да представи писмену ноту о протеривању саветника амбасаде Русије као симетрични одговор на усмено објављивање о непожељном боравку на територији Русије конзула Генералног конзулата Украјине у Санкт Петербургу.

 - Овакав приступ је апсолутно недопустив. Украјинском конзулу је било саветовано да напусти Русију, након што је био ухваћен на делу током вршења илегалне радње. Он је покушао да купи тајну базу података руских безбедносних органа која садржи личне податке о приватним лицима - наглашено је у МИП Русије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)