ВИРУС У ФРАНЦУСКОЈ ПОЛАКО ЈЕЊАВА: Министар Веран се залаже за ублажавање мера локдауна по регионима

Танјуг

20. 04. 2021. у 10:04

ФРАНЦУСКИ министар здравља Оливије Веран заложиће се за ублажавање мера локдауна по регионима које су усвојене с циљем борбе против корона вируса, пише регионални лист "Телеграм".

ВИРУС У ФРАНЦУСКОЈ ПОЛАКО ЈЕЊАВА: Министар Веран се залаже за ублажавање мера локдауна по регионима

Фото: АП

Веран је у интервјуу за тај лист рекао и да, иако постоје сигнали да је најновији пораст епидемије ковид-19 у Француској почео помало да јењава, вирус и даље циркулише на високом нивоу.

Француско министарство здравља је саопштило јуче да је 5.970 људи у јединицама интензивне неге, у односу на 5.893 колико је регистровано дан раније, што је знак да су болнице и даље под притиском.

Француска је, такође, пријавила 449 нових смртних случајева од ковид-19 у болницама, што је пораст у односу на 140 у недељу. Тиме је укупан број смртних случајева порастао на 101.183 од почетка пандемије.

Влада председника Емануела Макрона нада се да ће убрзање кампање вакцинације, у комбинацији с једномесечном националном блокадом која је на снази од марта, помоћи да се поврати контрола над последњим таласом вируса.

Влада разматра и ублажавање мера закључавања у мају, под условом да се ситуација с ковидом довољно поправи како би се поново отворила нека предузећа и активности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)