МАКРОН ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ О УПОТРЕБИ СПУТЊИКА ВЕ: "Не мислим да је руска вакцина данас решење за убрзање имунизације становништва"

Тањуг

18. 04. 2021. у 21:28

РУСКА вакцина против ковида Спутњик В у овом тренутку вероватно неће играти улогу у напорима Европске уније да убрза своју вакцинацију, јер још увек нема одобрење европског регулатора, изјавио је француски председник Емануел Макрон.

МАКРОН ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ О УПОТРЕБИ СПУТЊИКА ВЕ: Не мислим да је руска вакцина данас решење за убрзање имунизације становништва

Фото: AP

- Не мислим да је руска вакцина данас решење за убрзање, јер ће бити потребно време да се добије одобрење европске агенције и требаће времена да се на нашем континенту произведе таква вакцина - рекао је Макрон за америчку телевизијску мрежу Си-Би-Ес у интервјуу емитованом данас.

Он је указао на чињеницу да је производња вакцина у Европи убрзана и да ће Француска бити у ситуацији да испуни своје циљеве уз помоћ онога што има сада.

Према француском лидеру, неколико држава чланице ЕУ одлучиле су да започну расправе о Спутњику, али у ЕУ постоји и неколико једноставних принципа.

- Прво, ако наше европске санитарне власти не признају вакцину, не постоји начин да се ова вакцина употреби на нашем тлу. И у овој фази руска вакцина није призната од наших власти - рекао је француски председник.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)