КО СУ НАЈБОГАТИЈЕ ПОРОДИЦЕ: Педесет најимућнијих поседује 1,2 билиона долара

Новости онлине

18. 04. 2021. у 12:22

У ЈАВНОСТИ се више говори о најбогатијим појединцима, него о самим породицама. Ту, пре свега, мислимо на Џефа Безоса (Амазон), Илона Маска (Тесла, SpaceX), Била Гејтса и остале који броје милијарде.

КО СУ НАЈБОГАТИЈЕ ПОРОДИЦЕ: Педесет најимућнијих поседује 1,2 билиона долара

Фото: Depositphotos

Међутим, мало ко зна које су то породице из САД са "девет нула" у банци. Управо овом темом позабавио се портал "HowMuch", на којем се истиче да 50 најбогатијих породица у земљи поседује богатство вредно чак 1,2 билиона долара.

Углавном је реч о породицама са дугом традицијом у неком бизнису и наслеђем, а поредак који наводи поменути портал прелази оквире самих појединаца у породици. Уместо тога, односи се на богатство више генерација или проширених породица.

На првом месту је породица Волтон (Walmart), са 247 милијарди долара, док другу позицију заузима породица Кох (Коch Industries), са 100 милијарди долара. Следи Марс фамилија (Мars Inc.), која поседује око 94 милијарде долара, док је на 4. месту Каргил-Макмилан породица (Cargill Inc.), са вредношћу од 47 милијарди.

Пето место припада породици Лаудер (Estee Lauder), која има укупно 40 милијарди долара, а три милијарде мање поседује породица С.Ц. Џонсон (SC Johnson). Даље се нижу следеће америчке фамилије: Едвард Џонсон (Fidelity) са 36 милијарди долара, Коx (Coh Enterprises) са 34,5 милијарди долара.

На последња два места, од десет, јесу породица Прицкер (Hyatt Hotels), са 32,5 милијарди долара, и Њухаус породица (Conde Nast) која поседује 30 милијарди долара.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)