ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА: "Кијевски режим је увезени антиукрајински холограм"

Новости онлајн

17. 04. 2021. у 21:13

КИЈЕВСКИ режим не узима у обзир националне интересе Украјине и њених грађана, већ представља „увезени антиукрајински холограм“, поручила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА: Кијевски режим је увезени антиукрајински холограм

Фото: ЕПА

Она је тим речима прокоментарисала две вести које су се појавиле на медијима – да је председник Украјине Владимир Зеленски рекао да безбедност његове земље, у дугорочној перспективи, може само да гарантује улазак у НАТО, али и да је Канада, земља која је једна од оснивача Алијансе, обуставила своју мисију у Украјини због пандемије корона вируса.

- То је слика и прилика кијевског режима. Ту нема ни националних интереса, ни државне политике, ни бриге о својим грађанима – један најобичнији увезени антиукрајински холограм - написала је она на Фејсбуку.

Подсетимо, Зеленски је у недавном интервјуу изјавио да је неопходно омогућити Украјини да уђе у НАТО како би се осигурала њена безбедност.

Он је такође рекао да гомилање руске војске на граници са Украјином прети целокупном демократском поретку.

По том питању су се оглашавали многи руски званичници, а став Кремља је да Руска војска има право да се налази на којој год тачки своје територије, те да то не треба никога да брине јер Русија никоме не прети.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)