ТВРДЕ ДА ЈЕ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Светска елита упутила апел Путину за лечење Наваљног

Танјуг

17. 04. 2021. у 18:24

СКОРО 80 познатих особа из целог света потписало је отворено писмо руском председнику Владимиру Путину у коме траже да омогући лечење опозиционару Алексеју Наваљном који се налази у затвору у казненој колонији.

ТВРДЕ ДА ЈЕ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Светска елита упутила апел Путину за лечење Наваљног

Фото: Прес служба суда

Писмо које је преноси британски лист „Економист“ потписали су угледни научници, писци, певачи, глумци, а међу њима и ауторка књига о Харију Потеру, Џеј Кеј Роулинг, три добитнице Нобелове награде за књижевност, Херта Милер, Луиз Глук и Светлана Алекијевич, члан групе Аба Бјорн Улваес, британски глумци Бенедит Камбербач и Кристин Скот Томас, али и историчари Ниал Фергусон и Сајмон Шама.

У апелу Путину истиче се да је Наваљни наводи се да је Наваљни у критичном стању и да као руски држављанин, има законско право да га прегледа и лечи лекар по његовом избору.

- Господине председниче, позивамо вас да Алексеју Наваљном одмах пружите медицинску помоћ и негу која му је хитно потребна и на коју у складу с руским законом има право. Као неко ко се заклео да ће поштовати закон, ви то морате да спроведете у дело - наводи се у писму руском председнику.

Наваљни, један од највећих критичара председника Владимира Путина, почео је да одбија да узима храну 31. марта у знак протеста зато што му затворска управа није дозвољавала да га прегледа лекар по његовом избору, због болова у леђима и нози.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vo Nguyen Giap

18.04.2021. 16:43

Poznate ličnosti? Možda, za one globalističke liberaše u Vašingtonu. Herta Miler? Da li je to ona banatska folksdojčerka iz Rumunije, inače nobelovka što je u Beogradu histerično vriskala i vređala Srbe i Srbiju, na Sajmu knjiga u Beogradu, govoreći da su zaslužili bombardovanje? Inače, ruski zakoni ne mogu primorati blogera Navaljnog, da prestane sa štrajkom glađu. Lik je odlučio da okonča svoj patetični život, na isti način kao i 10 pripadnika paravojne organizacije IRA, 40 godina pre njega, dakle 1981. god, u britanskom zatvoru. Samo, tada nije bilo "apela poznatih". Preminuli pripadnici IRA su imali između 23 i 29 godina. Britanska "demokratska" štampa je sve te smrti slavila kao "trijumf" premijerke M. Tačer. Usput, kako je recimo Dž. Asanž posle 9 godina zatočeništva? Samo da se spomene da presude nije ni bilo, a kamoli suđenja. Dakle, sve je u najboljoj tradiciji M. Robespjera, doduše nakon suđenja Dantonu. Da li Džulijanu nedostaje nešto u kazamatu ili su mu "poznati" već presudili? Svetski licemeri!