СНАЖНА ВЕЗА ИЗМЕЂУ ПРИНЦА ФИЛИПА И ДАЈАНЕ: Песма која се данас чула на сахрани има јаку симболику и у вези је са покојном принцезом

Новости онлајн

17. 04. 2021. у 17:40

ВЕЋ је познато да је војвода од Единбурга сам одабрао музику која ће се изводити на његовој сахрани - а један од тих комада биће посвећен покојној снаји - принцези Дајани.

СНАЖНА ВЕЗА ИЗМЕЂУ ПРИНЦА ФИЛИПА И ДАЈАНЕ: Песма која се данас чула на сахрани има јаку симболику и у вези је са покојном принцезом

Фото. АП

"Rhosymedre" је изведена током војводине сахране у капели Светог Ђорђа у дворцу Виндзор. Ова емотивна, традиционална британска народна песма била је и на Дајаниној сахрани 1997. године.

Принц Филип имао је снажну везу са снајом, првом женом најстаријег сина принца Чарлса.

Било је познато да је принц Филип потписивао своја писма Дајани, "с најдражом љубављу, тата“.

А када су несугласице почеле да се јављају у браку између Чарлса и Дајане, за Филипа се каже да је постао самопризнати "брачни саветник" сина и снаје.

У једном интервјуу, бивши батлер принцезе Дајане, Пол Бурел изјавио је да војвода "више покушава да спаси Чарлсов брак са Дајном него његов син".

Чак и након раздвајања пара 1992. године и каснијег развода 1996. године, Дајана је наставила да назива војводу "Па" (тата) (а краљицу"Ма-Ма") до њене преране смрти.

Принц Филип је такође подстакао младе принчеве Вилијама и Харија да шетају иза ковчега своје мајке на сахрани. Иако је претходно речено да су се браћа, у то време стара само 15 и 12 година, оклевала да се појаве у јавности усред њихове туге, њихов деда је рекао: "Ако ја прошетам, хоћете ли ићи уз мене?“

Принчеви су тада рекли да им је то била једна од најтежих ствари у животу, али и да им је драго што су то урадили.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)