СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА У ДОНБАСУ: Украјинци подвили реп када су чули једну информацију

Novosti online

16. 04. 2021. у 20:44

БОРЦИ у Донбасу рачунају на чињеницу да руски фактор неће дозволити да оружане снаге Украјине започну велику офанзиву, каже војни стручњак Александар Жилин у интервјуу за Украина.ру.

СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА У ДОНБАСУ: Украјинци подвили реп када су чули једну информацију

Фото: Принтскрин/илустрација

Војна ситуација на линији разграничења између оружаних снага народних република и украјинске војске погоршала се од почетка године. ДПР и ЛПР сматрају да повећање броја гранатирања и концентрација војне опреме у предњим линијама указују на припрему офанзиве на подручја Донбаса која не контролише Кијев.

- Мој школски друг је у редовима милиције. Данас, припремајући се за наш интервју, назвао сам га и питао: "Каква је ситуација?" „Они (украјинске оружане снаге) су мало подвили реп, јер постојале су информације да ће се Русија заузети, а те информације су тамо већ дистрибуиране и жар одмах нестаје - истакао је стручњак.

Жилин је нагласио да украјинске власти, као у ситуацији са Грузијом 2008. године, покушавају да се спреме за офанзиву великих размера, али чим постане јасно да Русија може да интервенише, морал оружаних снага Украјине одмах се знатно смањује.

Разлика између Русије и Кијева је у томе што се Украјина може договорити о реинтеграцији република или једноставно мирном суживоту, али у случају офанзиве великих размера, Москва ће бити принуђена да заштити грађане Донбаса, рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)