ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА О БАЈДЕНОВОМ ПОТЕЗУ: Наришкин оштро прокоментарисао нову рунду санкција Русији

Новости онлине

16. 04. 2021. у 12:05

ШЕФ Спољнообавештајне службе Русије (СВР) Сергеј Наришкин назвао је нов пакет америчких санкција непријатељским и непромишљеним кораком, који води ка уништавању односа између две земље и међународне стабилности.

ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА О БАЈДЕНОВОМ ПОТЕЗУ: Наришкин оштро прокоментарисао нову рунду санкција Русији

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

- Желео бих да разговарамо о још једном пакету санкција против Русије који је усвојила администрација Сједињених Америчких Држава. То је непријатељски и, по мом мишљењу, врло непромишљен корак и представља корак ка уништавању међународне стабилности - рекао је Наришкин председавајући на састанку Руског историјског друштва.

Он је додао да САД новим санкцијама према Русији нарушавају принцип лојалне конкуренције међу водећим светским обавештајним службама.

- Конкуренција водећих светских служби се изражава у посебним форматима, у облицима који су специфични. Без обзира на то, ја верујем, да она мора бити поштена, а овај пакет санкција је знак непоштене конкуренције - изјавио је Наришкин.

Директор Спољнообавештајне службе Русије је акције администрације САД-е назвао недоследним, јер се санкције уводе у контексту прилично пријатељског разговора двојице председника, и претпоставио, да се у америчкој администрацији такмиче три или четири струје.

Бела кућа је 15. априла саопштила да САД-е сматрају да је Спољнообавештајна служба Русије учествовала у сајбер нападима на „SolаrWind“. 

Спољнообавештајна служба Русије је ове оптужбе назвала „бесмисленим“ и изјавила да су оне измишљене и да није задатак обавештајних служби да анализирају реторику Беле куће.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)