ПОЛИЦИЈА ОБЈАВИЛА СНИМАК УБИСТВА ДЕЧАКА (13): Ужас у САД, тинејџер подигао руке у ваздух и предао се, полицајац испалио метке

Танјуг

16. 04. 2021. у 08:38

ЗВАНИЧНИЦИ америчког града Чикага су приказали видео снимак камере са тела полицајца на којем се види како припадник закона пуца и убија дечака (13) Адама Толеда пре две године, који је, како делује на снимку, у том тренутку подизао руке.

ПОЛИЦИЈА ОБЈАВИЛА СНИМАК УБИСТВА ДЕЧАКА (13): Ужас у САД, тинејџер подигао руке у ваздух и предао се, полицајац испалио метке

Фото: Printscreen

Деветоминутни видео камере Ерика Стилмана (34) показује како је полицајац изашао из патролног аутомобила и трчао у 2.30 после поноћи за Толедом у малој улици у мексичком крају на западу Чикага, пренео је Ројтерс.

На снимку се потом чује како Стилман виче Толеду "стани", пре него што га је ухватио и наредио му да подигне руке.

Толедо је подигао руке пре него што је Стилман испалио метак и онда је потрчао ка дечаку, који је пао на земљу.

- Испаљени меци, испаљени меци. Доведите брзо амбулантна кола овде. Остани са мном, остани са мном. Нека неко донесе медицинску опрему сместа - викао је Стилман.

Полицијски одсек из Чикага је после инцидента рекао да је Толедо имао пиштољ у руци.

Приказивање видео снимка ће највероватније да уздрма расположење у земљи, која је већ на "ратној нози" са полицијом, правним системом и и расним релацијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)