СПРОВЕДЕНА ПУТИНОВА НАРЕДБА: Огласио се Шојгу о трансформацијама у руским оружаним снагама

Танјуг

16. 04. 2021. у 00:45

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да су главне трансформације у руским оружаним снагама завршене и да је њихов број доведен до параметара дефинисаних наредбом председника Руске Федерације.

СПРОВЕДЕНА ПУТИНОВА НАРЕДБА: Огласио се Шојгу о трансформацијама у руским оружаним снагама

Фото: Танјуг/АП/Kremlin Pool Photo

- Створили смо самодовољне групе оружаних снага, основали смо јединице за специјалне операције, војну полицију и беспилотне ваздухопловне јединице - рекао је министар.

Шојгу је додао да руска војска има нову грану оружаних снага - Ваздушно-космичке снаге, као и да је успоставила обједињену стратешку команду Северне флоте.

Истакао је да је „појачан састав снага на Криму, што обезбеђује заштиту полуострва и руске интересе у Црном мору“.

- Успоставили смо оперативну команду за удаљено оперативно подручје, која контролише бродове који извршавају задатке на Медитерану - рекао је министар.

Шојгу је нагласио да савремене руске оружане снаге испуњавају све захтеве за најнапредније војске на свету.

- Руска војска је модерна, мобилна, компактна и способна - рекао је Шојгу, додајући да је преко 15.500 комада модерног наоружања и возила пуштено у рад Копнене војске од 2012. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Markov Marko

16.04.2021. 01:38

Испуњен сам рошћу када чујем да Руска Федерација стало унапређује њене војне снаге. Оно што је она била пре двадесте година и што је данас је велики успех свих њених научника, инжењера, произвођаћа оружја, високо-образованог војног кадра. Све док је Русија војно јака цео свет ће да живи у миру и биће присиљен да поштоје међународне законе. Мајка руског народа је древна Србија и она много воли своју словенску децу.