ПОЉСКА И БРИТАНИЈА СУ АМЕРИЧКИ ВАЗАЛИ: Захарова оштро реаговала након протеривања руских дипломата - "То је ланчана реакција!"

Новости онлајн

15. 04. 2021. у 22:17

ПОРТПАРОЛ Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући позив руским амбасадорима у Пољској и Великој Британији, назвала је то ланчаном реакцијом земаља НАТО-а у знак подршке америчким санкцијама.

ПОЉСКА И БРИТАНИЈА СУ АМЕРИЧКИ ВАЗАЛИ: Захарова оштро реаговала након протеривања руских дипломата - То је ланчана реакција!

Фото: ЕПА

- То је ланчана реакција чланица НАТО-а у знак подршке америчким санкцијама. Знак зачаране блоковске дисциплине, када се одлуке не доносе на основу стварних чињеница, већ по команди, демонстрирајући псеудосолидарност. То није солидарност, чак ни кампања, то је вазализам 21. века - рекла је Захарова.

Данас су Сједињене Америчке Државе објавиле да уводе санкције за шест руских технолошких компанија, као и да протерују десет руских дипломата. Након тога је амбасадор САД у Русији позван у Министарство спољних послова Русије.

Подсетимо, данас су три службеника руске амбасаде у Варшави проглашена персонама нон грата, док су власти Велике Британије  оптужиле Спољнообавештајну службу Русије да стоји иза сајбер напада SolarWinds.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)