АМЕРИЧКИ ПОКУШАЈ ПРОПАО У СТАРТУ: Директор највеће руске банке открио да ли ће нове санкције имати озбиљне последице за економију

Novosti online

15. 04. 2021. у 22:02

НОВЕ америчке санкције на државни дуг Русије неће довести до озбиљних последица за економију, програм задуживања ће бити реализован, сматра директор „Сбербанке“ Герман Греф.

АМЕРИЧКИ ПОКУШАЈ ПРОПАО У СТАРТУ: Директор највеће руске банке открио да ли ће нове санкције имати озбиљне последице за економију

Фото АП

- Данашње санкције неће довести до озбиљних негативних последица по нас. Увек правимо баланс између програма задуживања и наших могућности. Без обзира на то каква ће бити ситуација на иностраним тржиштима, ми га можемо реализовати. Изгледа да је ситуација оптимистичнија, између осталог и за буџет. Зато у овој ситуацији не видим већих проблема - рекао је Граф новинарима.

Директор „Сбербанке“ је подсетио да су тренутно уведене санкције у скоро свим сферама и Русија је научила да се брзо адаптира на ове услове.

- Да су САД увеле санкције на цео државни дуг, то не би биле санкције против руске државе, већ против њихових инвеститора. Зато су санкције биле уведене само за нови дуг, што је рационалан приступ, јер у противном случају би настала паника и инострани инвеститори би почели да продају акције. За руске инвеститоре би се створила добра могућност да их купе по великом попусту - закључио је Греф.

САД су увеле данас нове санкције Русију којим се забрањује америчким банкама учешће у куповини државних обвезница деноминованих у рубљама на примарним тржиштима. Америчке зајмодавце то, међутим, не спречава да руски суверени дуг купују на секундарним тржиштима.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)