НАЈГОРА НОЋНА МОРА САД: Руски пуковник проговорио о црном сценарију за Вашингтон

Novosti online

15. 04. 2021. у 20:56

УКРАЈИНА ће постати амерички непријатељ ако набави нуклеарно оружје, сматра бивши руски пуковник Виктор Баранец. Према његовим речима, Украјина са нуклеарном бомбом је „ноћна мора за САД“.

НАЈГОРА НОЋНА МОРА САД: Руски пуковник проговорио о црном сценарију за Вашингтон

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Тако је Баранец коментарисао речи украјинског амбасадора у Немачкој Андрија Мелника о потреби враћања своје земље у статус нуклеарне силе. Дипломата верује да би или НАТО требало да брани Украјину или да је пусти да се брани нуклеарним оружјем.

Војни стручњак је, пак, приметио да пружање таквог оружја Украјини дефинитивно није укључено у америчке планове. Напокон, ово ће Кијев учинити још опаснијим и непредвидљивијим него што је сада.

- Нуклеарна бомба за Украјину је најгора ноћна мора Сједињених Држава. Ако Кијев жели да постане непријатељ Вашингтона, онда нека стекне нуклеарну бомбу. Неколико пута су Сједињене Државе изјавиле да то никада не сме бити дозвољено - објаснио је Баранец порталу Националне вести.

Стручњак је приметио да је током 30 година независног постојања Украјина успела да потпуно уништи своју индустрију и економију.

Баранец је истовремено признао да га занима каква ће бити реакција Сједињених Држава и ЕУ. Украјину је упоредио са дечаком из млађе групе вртића који пажљиво слуша учитељицу која живи у Вашингтону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)