СТРАХ, КОНТРОЛА ИНФОРМАЦИЈА, СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА: Илон Маск објавио Гејтсову карикатуру са планом за пандемију, па избрисао твит (ФОТО)

Novosti online

15. 04. 2021. у 17:07

ЧИНИ се да се Илон Маск, технолошки могул, осећа веома пријатно у контроверзама, а још више ако их користи за напад на Била Гејтса, са којим се не слаже у погледима на светске проблеме. Једна од последњих несугласица јесте питање пандемије, посебно у погледу вакцинације.

СТРАХ, КОНТРОЛА ИНФОРМАЦИЈА, СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА: Илон Маск објавио Гејтсову карикатуру са планом за пандемију, па избрисао твит (ФОТО)

Илон Маск / Фото АП

Сада је нови запаљиви твит подстакао додатно непријатељство. Илон је на свом налогу на Твитеру објавио карикатуру која приказује Гејтса са планом за пандемију. У првој фази је реч страх и цртеж нечега што личи на вирус корона. У другој, фраза контрола информација и цензура; треће: затвореност и социјално дистанцирање, преноси Спутњик мундо.

​У четвртој фази, коју истиче Бил Гејтс, потврђујући да смо већ ту, стоји обавезна вакцинација становништва. У последњој фази, са бројем 666, поново је покренут Зун, стари МП3 плејер који је развио Мајкрософт. 

Илон Маск је испод твита и написао: „Ово се стварно и догађа“.

Иако је Маск избрисао твит неколико тренутака касније, било је то довољно да га други корисници сниме.

Ово није први пут да се предузетник рођен у Јужној Африци изјаснио против вакцина. У ствари, учинио је то неколико пута и изјавио је да ни он ни његова породица не намеравају да се имунизују.

С друге стране, Бил Гејтс је критиковао Масков став, као и његове планове за одлазак у свемир и његову подршку криптовалутама.

- Илон није много укључен у вакцине. Његова улога је да одржи висок ниво скандалозних коментара - рекао је Гејтс једном.

Саоснивач Мајкрософта пак повезан је са неколико теорија завере у којима се тврди да он стоји иза стварања пандемије и да је заинтересован за производњу вакцина које би могле да буду део завере са циљем контроле свих људи.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)