КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ПРЕСУДИЛА: На сахрани принца Филипа биће прекршена важна традиција!

Танјуг

15. 04. 2021. у 13:55

ВИСОКИ краљевски званичници мораће да носе цивилну одећу током сахране принца Филипа, чиме ће се смањити могуће тензије око тога коме ће бити дозвољено да носи војну униформу, јавио је АП.

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ПРЕСУДИЛА: На сахрани принца Филипа биће прекршена важна традиција!

Фото: Танјуг/АП

Одлука краљице Елизабете Друге значи да принц Хари неће бити једини члан краљевске породице без униформе током сахране његовог деде у суботу, који је умро прошле недеље у 100. години.

Чланови краљевске породице често носе униформе на јавним догађајима због њихових почасних улога у британској војсци, краљевској морнарици и краљевском ратном ваздухопловству.

Међутим, подсећа АП, Хари је изигубио почасне војне титуле када се одрекао краљевских задужења.

Протокол тако сада налаже да Хари, војни ветеран који је у два наврата служио у Авганистану, може да носи само одело са медаљама, известила је Британска прес асоцијација.

Филипов син принц Ендру разматрао је опцију да носи униформу адмирала на сахрани. Он је, наиме, задржао војне титуле иако је био приморан да одступи од краљевских дужности након интервјуа за Би-Би-Си у којем је говорио о пријатељству са осуђеним сексуалним преступником Џефријем Епстином.

Сахрана принца Филипа обавиће се у суботу у дворцу Винџор, а присуство је ограничено на 30 људи због рестриктивних мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)