"ВОЛЕО ГА ЈЕ, АЛИ..." Тек сад је откривено како је принц Филип реаговао на Харијево иступање - али и интервју са Опром

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 19:22

ПРИНЦ Филип недавно је преминуо, а познато је да је обожавао своје унуке, као и они њега.

ВОЛЕО ГА ЈЕ, АЛИ... Тек сад је откривено како је принц Филип реаговао на Харијево иступање - али и интервју са Опром

Фото: ЕПА

Тек сада је откривено какво је заправо мишљење имао Филип о иступању принца Харија из породице, одустајању од званичних дужности, али и о интервју са Опром Винфри, о коме и даље бруји читав свет.

Принц Филип је сматрао да је интервју чиста лудост и да ништа добро из тога не може изаћи. Исто тако, био је тужан због Харијеве одлуке да напусти своје краљевске дужности и пресели се у Америку.

Филип му је рекао тада да то није добро ни за Велику Британију, нити за породицу, али са жаљењем и закључивши како је, ипак, у питању његов живот, поручио му је да га живи како мисли да треба.

Биограф принца Филипа све ово је испричао за Дејли Мејл:

- Војводи од Единбурга било је жао што су се ствари тако одвиле, посебно јер је од њега Хари наследио титуле генерала и капетана маринаца, па се одрекао њих. 64 године је Филип радио тај посао, а Хари једва 20 месеци. Војвода није мислио да је Харијева одлука исправна. Рекао ми је једном да људи морају да воде живот како мисле да је најбоље и зато га је на крају подржао. 

- То што је интервју приказан док је био у болници није мучило Филипа, већ заокупљеност Харија и Меган сопственим проблемима и спремност да о њима разговорају у јавности. Његово правило било је да се јавно не говори о приватним стварима и сигурно је то поделио и са унуцима. Ипак, Харија је волео и сматрао је да је добар човек.

(Еспресо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)