КРВАВИ ОБРАЧУНИ КРИМИНАЛНИХ КЛАНОВА: Поново пуцњава на улицама Париза, атентатор уместо оца погодио ћерку (10), девојчица тешко повређена

Г.Чворовић, од сталног дописника, Париз

14. 04. 2021. у 19:00

ПОЛИЦИЈА је у среду интезивно трагала да атентатором који је дан раније у оружаном обрачуну у париском предграђу Пантен усред дана покушао да убије мушкарца, а тешко ранио његову кћерку која се налазила у колима.

КРВАВИ ОБРАЧУНИ КРИМИНАЛНИХ КЛАНОВА: Поново пуцњава на улицама Париза, атентатор уместо оца погодио ћерку (10), девојчица тешко повређена

Фото: ЕПА

Десетогодишња девојчица је погођена хицем у леђа, хитно је оперисана и у среду се боље осећала. До болнице је колима пребацио отац, који је прошао без повреда.

Мета нападача био је Јасин Шеамби (45), који је био оптужен за убиство у обрачуну око трговине дрогом 2013. године, како преносе француски медији. Био је осуђен на двадесет година затвора, али га је у жалбеном поступку прошле године успео да ослободи адвокат Ерик Дипон Морети, који је у међувремену постао француски министар правосуђа.

До напада је у уторак дошло када је аутомобил за чијим воланом је седео Шеамби излазио с паркинга. Нападач, обучен у црно, после испаљених хитаца је побегао трчећи до свог електричног тротинета, а онда нестао.

Шеамбијева сестра Есма је убијена 2016. године за воланом свог аутомобила, а сматра се да је ово убиство освета њеном брату.

До оружаног напада у Пантену дошло је само дан после убиства испред болнице у Париском 16. арондисману за које се сматра да је спада у обрачун криминалних група.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)