АУТОМАТ У РУКЕ И ПРАВО У ДОНБАС: Бивши шеф Пентагона звецкао оружјем, па добио моћан одговор

Novosti online

14. 04. 2021. у 15:45

БУГАРСКИ новинар и водитељ Бугарског националног радија Петар Волгин дао је необичан предлог како да се Американци „одвикну“ од размештања војске у иностранству.

АУТОМАТ У РУКЕ И ПРАВО У ДОНБАС: Бивши шеф Пентагона звецкао оружјем, па добио моћан одговор

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Бившег шефа Пентагона Марка Еспера, који је предложио да се у Бугарској и Румунији распореде војници у циљу супротстављања Русији, Волгин је назвао „типичним безобразлуком“.

Такву реакцију новинара изазвао је интервју који је бивши амерички министар одбране дао Ројтерсу, у којем је изјавио да би САД требало да разместе више трупа дуж Црног мора како би се супротставиле потенцијалној „агресији“ Русије у светлу растућих тензија између Москве и Вашингтона.

Есперов предлог да се америчке трупе распореде у Бугарској наљутио је бугарског новинара.

- Ево како треба поступати са таквим примерцима. Треба му дати аутомат и спустити га у Донбас. Па нека се тамо туче са устаницима до миле воље. Уверен сам да би му за свега неколико минута из главе нестале било какве мисли о размештању трупа било где. Ако би преживео, наравно - написао је новинар на својој Фејсбук страници.

У медијима се прошле године појавила информација да би Сједињене Америчке Државе могле да преместе део својих снага ближе Русији. Међу потенцијалним земљама помињана је и Бугарска.

Бугарски Атлантски савет је такву могућности више пута подржао и скретао пажњу на то да нова генерација земље „има чврсту намеру да се избави од зависности од Русије“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)