ФРАНЦУСКА ОБУСТАВИЛА ЛЕТОВЕ СА БРАЗИЛОМ: Париз донео одлуку због катастрофалне епидемиолошке ситуације

Г.Чворовић, од сталног дописника, Париз

14. 04. 2021. у 00:39

ФРАНЦУСКА је од поноћи између уторка и среде обуставила све авионске летове у оба правца који је повезују с Бразилом. Ову меру је претходно у скупштини пред посланицима саопштио премијер Жан Кастекс. Забрана ће остати на снази – до даљњег.

ФРАНЦУСКА ОБУСТАВИЛА ЛЕТОВЕ СА БРАЗИЛОМ: Париз донео одлуку због катастрофалне епидемиолошке ситуације

Фото: Д. Балшић

Разлог за то је катастрофална епидемилошка ситуација у Бразилу изазвана локалним сојем стручно названим П1. Сматра се заразнијим и смртоноснијим од основне варијанте вируса.

Од мере забране изузета су само два лета "Ер Франса" који из Бразила стижу у Француску у среду ујутро. До сада су у просеку из Бразила у Француску стизала два лета дневно, чији путници су били у обавези да покажу негативан тест и да се самоизолују десет дана. Многи су ову меру сматрали недовољном, у тренутку док бразилски сој, као и јужноафрички, показује одређену имунолошку отпорност на вакцине, за разлику од британског.

Државни савет Француске сматра да сви Французи имају уставно право слободе кретања и враћања у земљу, па ће се због тога, до побољшања ситуације, највероватније организовати специјални летови из Бразила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)