МОСАД НАПАДНУТ НА СВЕРУ ИРАКА? Тајни рат две регионалне силе се наставља, има и жртава

Тањуг

13. 04. 2021. у 23:31

ЦЕНТАР за обавештајне и специјалне операције у северном Ираку, који наводно припада израелској обавештајној служби Мосад, напала је "неидектификована група", известили су полузванични и званични ирански медији, али засад ниједан званичник није потврдио ово.

МОСАД НАПАДНУТ НА СВЕРУ ИРАКА? Тајни рат две регионалне силе се наставља, има и жртава

Фото: ЕПА

Пријављено је и да је било жртава у наводном нападу, рекао је ирачки извор иранским медијима, који тврде да ће приказати ускоро више детаља, укључујући и видео снимак, јавио је Јерусалим пост.

Ирански медији у извештају тврде да су жртве "израелске снаге", али је нејасно да ли се то односи на израелске држављане или странце који раде са Израелом, додаје се у тексту.

Извештај о инциденту је објавила и полу-званична иранска агенција Фарс, наводећи да су ирачки медији и извори упозорили и раније о активистима израелских елемената у курдској области у Ираку.

Извештај нису потврдили званични извори, али су га објавили полу-званична агенција Фарс и Ал-Алам њуз, коју поседује иранска државна медијска корпорација, као и Прес ТВ, новинска мрежа на енглеском коју води иранска влада.

Првобитни извештај је дошао од новинског извора под називом "Сабрин" на друштвеној мрежи Телеграм, а цитиран је "безбедносни извор".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)