ПУТИНОВ НОВИ АВИОН ЈЕ ПРАВА ЗВЕР: Руски генерал открио шта све може ова фантастична летелица (ВИДЕО)

Novosti online

13. 04. 2021. у 22:06

НОВИ председнички авион за руског лидера Владимира Путина значајно ће се разликовати од претходних модела летелице, рекао је генерал-мајор Владимир Попов за телевизију "Звезда"

ПУТИНОВ НОВИ АВИОН ЈЕ ПРАВА ЗВЕР: Руски генерал открио шта све може ова фантастична летелица (ВИДЕО)

Foto: EPA/Printskrin

Он је открио безбедносне карактеристике новог председничког авиона Ил-96-300ПУ. Како је рекао, летелица је опремљена радарском, радио-техничком, оптичко-електронском и визуелном контролом.

Према речима Попова, значајна промена учињена је захваљујући увођењу система контроле ваздушног простора око летелице.

- Дакле, распоређени систем снага и средстава за извиђање ваздушног простора око летелице сада је много напреднији него раније - рекао је стручњак.

Како је додао, сва опрема је дуплирана за случај избијања ванредних ситуација, а нека чак и више пута, док је поједина опрема у потпуности замењена другим сличним уређајима.

- Овај авион има четири мотора. Чак и уколико два откажу, авион може летети и високо, и ниско, и маневрисати - рекао је Попов, истичуи да чак и са једним мотором председнички авион може прелетети до 800 километара и мирно се приземљити.

Пилот сматра да главна заслуга за прављење безбедног председничког авиона припада руским конструкторима, односно доктору техничких наука и професору Хенриху Новожилову.

Колико је саопштено раније, прва летачка испитивања новог авиона Ил-96-300ПУ завршена су у фабрици авиона у Вороњежу.

Подсетимо, авион № 1 није само једна летелица, него читав одред који користи не само председник, него и влада Русије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)