УКРАЈИНСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ТРАЖЕ СУМЊИВА ЛИЦА: СБУ организује војне вежбе на граници са Русијом

Новости онлине

13. 04. 2021. у 19:36

СЛУЖБА безбедности Украјине (СБУ) ће извести велике антитерористичке вежбе у Харковској области (исток земље) у периоду од 14. априла до краја маја, саопштила је прес служба СБУ.

УКРАЈИНСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ТРАЖЕ СУМЊИВА ЛИЦА: СБУ организује војне вежбе на граници са Русијом

Фото MO Украјине

Наводи се да ће вежбе бити одржане у условима веома сличним реалним уз примену војне технике и ватреног оружја. Посебна пажња ће се посветити територији око границе са Русијом.

-Предвиђено је спровођење рестриктивних мера на одређеним територијама, могућност провере докумената грађана и преглед моторних возила-, каже се у саопштењу.

У вези са тим СБУ моли грађане да обавесте у случају да виде сумњива лица, која ће током наведеног периода показивати повећано интересовање за железничке станице, војне објекте и владине зграде, као и да увек носе документа са собом.

Фото: ЕПА

Раније су сличне вежбе, под контролом Украјине, одржаване у граду Счастје на територији Доњецке области. Представници Службе безбедности Украјине су претпоставили да би током вежби могле да реагују диверзантске и обавештајне јединице самопроглашених Доњецке и Луганске народне републике (ДНР и ЛНР), па су знатно појачали мере безбедности.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)