РИЗИКУЈУ ДА СЕ РАЗБОЛЕ ЗБОГ ПУТОВАЊА! Бизарна пракса шокирала Словенију, стигао апел лекара

Срна

12. 04. 2021. у 20:52

МЕДИЦИНСКИ стручњаци у Словенији забринути су због појаве намерног инфицирања вирусом корона ради лакшег кретања и путовања, с обзиром на то да се прележан вирус за сада третира, као да је особа вакцинисана.

РИЗИКУЈУ ДА СЕ РАЗБОЛЕ ЗБОГ ПУТОВАЊА! Бизарна пракса шокирала Словенију, стигао апел лекара

AP photo

Епидемиолог Матеја Логар, која води Владин стручни савет за вирус корона, указала је да је реч о опасној пракси, јер сви који се намерно инфицирају ризикују тежи облик болести.

- Примећујемо тренд повећања броја оних који жело што пре да се заразе како би добили потврду која ће им омогућити лакша путовања и прелазак граница, коју никако не можемо да препоручимо - рекла је Логарова на конференцији за новинаре.

Она је истакла да се размишља о промени правила, да се они који су прележали вирус скину с листе изузетака од тестирања приликом преласка границе, али тек у фази када вакцине буде дате већем делу популације.

Инфектолог Томаж Зовко из љубљанског Универзитетског клиничког центра рекао је да се о ковиду 19 не зна много тога, да је непредвидив и да може имати трајне последице, преносе словеначки медији.

Према његовим речима, доста је сигурније спречити инфицирање и болест, па се онда вакцинисати, него се разболети и рачунати да је тако стечен имунитет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)