"РАСХЛАДИТИ УСИЈАНЕ ГЛАВЕ У КИЈЕВУ!" Немачки политиколог изнео јасан став - Нико не жели рат на истоку Европе

Novosti online

12. 04. 2021. у 20:12

У ЕВРОПИ постоје снаге које желе да расхладе усијане главе у Кијеву, изјавио је познати немачки политиколог Александар Рар. Он сматра да европском континенту није потребан рат.

РАСХЛАДИТИ УСИЈАНЕ ГЛАВЕ У КИЈЕВУ! Немачки политиколог изнео јасан став - Нико не жели рат на истоку Европе

Фото: Принтсцреен

- Мислим да овде постоје снаге које желе да зауставе усијане главе у Украјини. Рат на истоку Европе сигурно никоме не треба - рекао је Рар телевизији Русија 24.

Ипак, по мишљењу политиколога, у медијском простору је правда увек на страни Украјине: „она може да ради шта хоће, јер је наша“.

При томе, намерно се ствара негативни имиџ Русије. Када се појављују „неке добре опције за сарадњу, као што је „Спутњик Ве“ (Sputnik V), одмах се Русија посипа прљавштином“.

- Немачки медији сваког дана пишу како Русија само што није напала Украјину, Али, ако погледате коментаре нормалних Немаца, који читају овакве текстове, они дају сасвим другу слику. Људи су љути. А шта НАТО ради на границама Русије? Према садашњој легенди, они (НАТО) ће у 2021. години изводити маневре још и у Црноморском региону, директно поред границе Русије. Зар то није провокација против Русије? Људи то схватају - рекао је Рар.

Говорећи о ставу званичног Берлина, политиколог је изнео мишљење да Немачка треба да сачува своју аутономију, да почне да говори оштрије са САД које фактички забрањују Европљанима да воде сопствену енергетску политику. У војним питањима Европа је у потпуности у власти САД, приметио је Рар.

По његовим речима, у Немачкој се одређене политичке снаге плаше да би америчка војна инфраструктура могла бити пренета у суседну Пољску, немачки радници који раде на америчким базама би могли остати без новца.

- Немачка се сада плаши да ће испасти из строја и у потпуности се наћи под контролом Бајдена, уздишући са олакшањем што је отишао Трамп који је овде свима давао пацке - закључио је Рар.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)