МАРА ЈЕ СИЛОВАНА И УБИЈЕНА: Била је умотана у покриваче и бачена у јаругу изван града - порота једногласно пресудила убици

Novosti online

12. 04. 2021. у 19:11

МЕКСИЧКИ возач компаније Кабифи осуђен је за силовање и убиство 19-годишње путнице након што је откривено да је њено тело бацио на дно јаруге.

МАРА ЈЕ СИЛОВАНА И УБИЈЕНА: Била је умотана у покриваче и бачена у јаругу изван града - порота једногласно пресудила убици

Фото: Фејсбук

Студенткња Мара Кастиља Фернандез (19) нестала је 2017. године након вечере у Пуебли у Мексику - али је пронађена мртва месец дана касније.

Сада, више од три године касније, Рикардо Алекис, који је идентификован као возач који је те ноћи повезао младу жену, суочава се са потенцијалном 60-годишњом затворском казном.

Власти су започеле потрагу за младом женом и пронашле њено тело 15. октобра.

Била је умотана у покриваче и бачена у јаругу изван града.

У то време њена смрт изазвала је негодовање широм града - што је изазвало уличне протесте активиста који су тражили више владиних акција због инцидената са убијањем жена.

Сада, више од три године касније, Рицардо Алекис, који је идентификован као возач који је те ноћи покупио младу жену, суочава се са потенцијалном 60-годишњом затворском казном.

Локални медији извештавају да се госпођа Цастилла Фернандез кренула кући након ноћног изласка 8. септембра са пријатељима и наручила вожњу таксијем преко апликације Цабифи.

Како се формално отворила истрага за убиство, локална полиција открила је снимке са надзорних камера на којима се чинило да мушкарац, за којег се тврди да је Алекис, улази у мотел са младом женом где се верује да је силовао, а затим убио.

Када су их претражили, истражитељи су такође пронашли ДНК доказе за које тужиоци кажу да оптуженог директно везују за убиство.

Суђење, које траје више од три месеца, кулминирало је у када су поротници једногласно донели пресуду против Алекиса.

Мајка жртве, Габриела Миранда Лопез, коментарисала је пресуду рекавши да су срећни јер је правда коначно задовољена.

Убици сада прети најмање 40 година затвора и максимално 60, с коначном одлуком која ће бити објављена 12. априла, пише Сан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)