ИМА ЛИ НАДЕ ЗА РЕПУБЛИКАНЦЕ? Трамп се огласио и открио да ли ће помоћи странци на важним изборима који следе

Танјуг

11. 04. 2021. у 08:25

БИВШИ председник САД Доналд Трамп обећао је да ће помоћи да републикански кандидати победе на изборима за амерички Конгрес 2022. године, али се током донаторског скупа обрушио на двојицу угледних републиканаца - Мича Меконела, лидера републиканске мањине у Сенату и Мајка Пенса, бившег потпредседника САД.

ИМА ЛИ НАДЕ ЗА РЕПУБЛИКАНЦЕ? Трамп се огласио и открио да ли ће помоћи странци на важним изборима који следе

Фото: ЕПА

Трамп је Меконела назвао погрдним именом јер је само констатовао да је Џо Бајден победио на председничким изборима, а Мајка Пенса је грдио због тога што није искористио своје право да интервенише и спречи да буде потврђен резултат председничких избора у Конгресу, преноси Ројтерс.

У свом голф клубу Мар-а-Лаго, Трамп је био домаћин вечере за донаторе Републиканског националног комитета, који су провели викенд планирајући будући курс странке, а Трамп је том приликом обећао да ће помоћи републиканцима да освоје изборе за Конгрес, не наводећи да ли ће и он сам бити међу кандидатима.

Бивши председник САД поручио је да свака прича о његовим плановима, а Устав му даје право да се кандидује за још један четворогодишњи мандат, треба да сачека до окончања избора у новембру 2022.

Бројни други републиканци разматрају своју потенцијалну кандидатуру за председничку номинацију Републиканске странке 2024, а међу њима су Трампов бивши државни секретар Мајк Помпео и гувернер Флориде Рон Десантис.

Трамп, који је током говора често нападао председника САД Џо Бајдена, рекао је да ће кључ за победу на изборима за Конгрес 2022. године бити да се надогради и увећа оно што је већ освојено.

- Републиканска партија ће бити успешна и рашће у будућности тако што ће пригрлити своју судбину заштитника Американаца из радничке класе - поручио је Трамп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)