МИСТЕРИЈА КОЈА ПОТРЕСА СВЕТ: Принцеза Латифа је имала све у животу, онда је нестала без трага (ВИДЕО)

Танјуг

11. 04. 2021. у 00:05

УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) до сада нису пружили доказе да је принцеза Латифа бин Мухамед Ал Мактум, нестала ћерка владара Дубаија, жива, саопштиле су Уједињене нације.

МИСТЕРИЈА КОЈА ПОТРЕСА СВЕТ: Принцеза Латифа је имала све у животу, онда је нестала без трага (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ЦНН преноси да је Канцеларија Високог комесаријата Уједињених нација за људска права (ОХЦР) саопштила у петак да је од УАЕ затражила доказ да је принцеза још у животу, али да га није добила.

- Немамо ниједан, а волели бисмо да видимо јасан, уверљив доказ да је принцеза жива. Покушали смо да закажемо састанак између високих званичника, са новим амбасадором УАЕ при УН у Женеви, мисија је прихватила ове захтеве, али још немамо тачан датум - нагласила је портпаролка ОХЦР Марта Уртадо.

Уртадо је на конференцији за новинаре рекла и да би за ОХЦР било иделално да се састане са принцезом Латифом и да разговара с њом насамо како би испитао све аспекте ситуације у којој се налази и да је то оно што ће предложити мисији УАЕ у Женеви ако до састанка дође.

Званичница УН такође је поручила да ће канцеларија покренути и случај Латифине сестре Шамсе ал Мактум и затражити информаицје и о њеном тренутном боравишту.

На тајним снимцима које је ББЦ добио у фебруару и поделио са ЦНН-ом, принцеза Латифа је тврдила да је задржана као талац у "вили преуређеној у затвор", без приступа медицинској помоћи.

Као рекација на то, Владе Дубаија и Уједињених Арапских Емирата саопштиле су да је Латифа безбедна и под брижном негом своје породице и медицинских радника.

Крајем фебруара Латифа је британској полицији послала писмо, у које је увид имао и ЦНН, са захтевом да истраже наводну отмицу њене старије сестре, принцезе Шамсе, из Британије 2000. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ja sam

11.04.2021. 03:35

Ако знамо да УН већински подржава спољну политику најјачих западноевропских земаља, плус САД, онда обичан човек не може да помисли ништа друго до: „Поврачачу!", на уобичајено западно лицемерје. Боли их уво за толике погинуле и умрле у свету, а за многе су директно и индиректно сами одговорни, а сад се потресају због једне арапске принцезе. Чувено западно лицемерје, најупечатљивије им обележје цивилизације.