ЗА ТРИ ДАНА 200 ЕВРА! Малта покушава да оживи својју туристичку индустрију

Танјуг

09. 04. 2021. у 22:31

У ЖЕЉИ да оживи своју туристичку индустрију, Малта планира да понуди страним посетиоцима и до 200 евра ако остану најмање три дана на медитеранском острву овог лета, изјавио је данас министар туризма Клејтон Бартоло.

ЗА ТРИ ДАНА 200 ЕВРА! Малта покушава да оживи својју туристичку индустрију

Фото: pixabay

Бартоло је рекао да ће, када већина антипандемијских мера буде укинута до 1. јуна, туристима који резервишу летњи одмор директно преко локалних хотела бити поклоњен новац, преноси Ројтерс.

Бартоло је рекао да ће туристи који резервишу смештај у хотелу са пет звездица добити 100 евра од туристичке управе Малте, а хотел ће додати још 100.

У сличном аранжману они који се одлуче за хотел са четири звездице добиће укупно 150 евра, а они који резервишу хотел са три звездице добиће 100 евра.

Подаци Светског савета за путовања и туризам показују да туристичка индустрија директно и индиректно чини више од 27 одсто економије Малте, али је тај сектор угрозила пандемија ковид-19.

Земља је привукла више од 2,7 милиона страних посетилаца у 2019. години, али бројке су опале за више од 80 одсто од почетка пандемије корона вируса у марту 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)