РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Премијер најавио нове мере

Танјуг

08. 04. 2021. у 10:53

ЈУЖНА Кореја пријавила је 700 нових случајева корона вируса, што је највећи дневни број од почетка јануара, а премијер Чунг Сје-кун је данас поновио упозорења да ће вероватно бити потребне нове мере социјалног дистанцирања.

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Премијер најавио нове мере

Фото: Танјуг/АП

Ројтерс преноси да јучерашњи подаци Корејске агенције за контролу и превенцију болести (КДЦА) у поређењу са просечно 477 случајева прошле недеље указују да би се земља могла суочити са четвртим таласом инфекција Ковид-19.

- Ако четврти талас инфекција постане реалност, процес вакцинације ће бити неизбежно поремећен, а биће задат и велики ударац нашој економији - изјавио је премијер Чунг Сје-кун на састанку владе.

Ројтерс преноси да су власти у среду саопштиле да ће привремено обуставити употребу вакцине АстраЗенека против КОВИД-19 код особа млађих од 60 година, док не буде подвргнута новим контролама у Европи, а издато је и одобрење за вакцину Џонсон и Џонсон како би се она што пре увела у протокол имунизације.

Званичници су најавили и да ће пакет нових мера против Ковид-19 бити објављен данас, а тренутно се у Јужној Кореји приватна окупљања ограничавају на највише четири особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)