АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Опколили их тајним лабораторијама, нико нема представу шта се дешава унутра

Новости онлине

07. 04. 2021. у 19:30

РУСИЈА има разлога да верује да се у лабораторијама које контролише САД, а које су распоређене широм света, развија биолошко оружје, рекао је секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев за "Комерсант".

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Опколили их тајним лабораторијама, нико нема представу шта се дешава унутра

Фото: Депоситпхотос

Патрушев је нагласио да су те лабораторије углавном смештене на границама Русије и Кине.

- Американци уверавају све да су то истраживачки центри у којима стручњаци из САД помажу локалним научницима да се боре против опасних болести. Истина је да власти земаља у којима се ти објекти налазе немају представу шта се дешава унутра - рекао је Патрушев.

Такође је указао да се у областима где постоје такве лабораторије појављују болести нетипичне за те регионе.

Раније је Министарство спољних послова Русије саопштило да Москва има озбиљна питања у вези са војно-биолошком активношћу Пентагона. Такође су приметили да су америчке активности у Лугаровој биолошкој лабораторији у Грузији у супротности са обавезама Вашингтона и Тбилисија према Конвенцији о забрани биолошког и токсинског оружја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)