ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА ВЕЛИКУ ЛАЖ: Лакше им је да неосновано оптуже Русију, него да сарађују

Танјуг

05. 04. 2021. у 17:02

ЗАПАДНИ медији нису пружили никакве доказе или изворе наводећи умешаност руских хакера у сајбер нападе на немачки Бундестаг, навела је данас у саопштењу портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА ВЕЛИКУ ЛАЖ: Лакше им је да неосновано оптуже Русију, него да сарађују

Фото: ЕПА

- Они указују на могућу одговорност неке групе Гострајтер, која је вероватно везана за Русију, а као и обично не дају никакве доказе или изворе - навела је она, пренео је ТАС С.

Портпарол руског Министарства је нагласила да је Немачка упозната са контактима руског Националног координационог центра за рачунарске инциденте, који ради са страним агенцијама у вези са таквим питањима.

- Међутим, очигледно још једном нису поднети званични захтеви (Центру). Много је лакше неосновано сматрати Русију одговорном него истински сарађивати са нашом земљом - истакла је Захарова.

Раније је "Шпигл" пренео позивајући се на неидентификоване изворе да су хакери покушали да провале у рачунаре и личне мејлове седам посланика Бундестага и 31 регионалног посланика.

Према извештају, група Гострајтер могла би стајати иза овог напада. У чланку се тврди да је група можда повезана са Русијом, али нису изнети докази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)