ЈОРДАНСКИ ПРИНЦ И БИВШИ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК: Оглушићу се о наредбу војске

Танјуг

05. 04. 2021. у 15:48

ЈОРДАНСКИ принц Хамза, који је од суботе у кућном притвору, објавио је данас снимак у којем поручује да ће се оглушити о наредбу војске да прекине комуникацију са спољним светом.

ЈОРДАНСКИ ПРИНЦ И БИВШИ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК: Оглушићу се о наредбу војске

фото: Ројтерс

Принц Хамза, полубрат јорданског краља Абдулаха и бивши престолонаследник, у снимку који је објавила јорданска опозиција, каже да ће проширити своје активности упркос томе што му је све забрањено, чак и да се оглашава, пренео је Ројтерс.

Хамза је оптужен да је ковао заверу са странцима с циљем да дестабилизује Јордан.

"Сигурно нећу послушати кад вам кажу да не можете ићи напоље или твитовати или обратити се људима, већ је само дозвољено да видите породицу", рекао је принц у снимку који је дистрибуиран пријатељима и његовим контактима.

У суботу га је војска упозорила због акција које подривају "безбедност и стабилност" у Јордану, а он је касније рекао да је у кућном притвору.

Јордански званичници су саопштили у недељу да се принц Хамза повезао са људима који су имали контакт са иностраним елементима, како би сковао заверу с циљем дестабилизовања Јордана, важног савезника Сједињених Америчких Држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)