ПОТПУНО ВАКЦИНИСАНИ МОГУ ДА ПУТУЈУ: Амерички ЦДЦ о кретању унутар САД

Танјуг

02. 04. 2021. у 18:30

АМЕРИЧКИ Центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) саопштили су данас да људи који су у потпуности вакцинисани против корона вируса могу да путују унутар граница САД без тестирања на ковид или одласка у карантин.

ПОТПУНО ВАКЦИНИСАНИ МОГУ ДА ПУТУЈУ: Амерички ЦДЦ о кретању унутар САД

Лос Анђелес / Фото Танјуг-АП

За људе који су у потпуности вакцинисани против корона вируса путовање не представља озбиљан ризик све док носе маске и предузимају друге мере предострожности, наводи се у саопштењу ЦДЦ које су пренеле агенције.

Директорка ЦДЦ Рошел Валенски изјавила је данас да потпуно вакцинисани људи не морају да раде тест на ковид 19 пре или после путовања у оквиру САД и да не морају да буду у самоизолацији након путовања.

Путници који су у потпуности вакцинисани такође не морају да се тестирају пре међународних летова, осим ако то не захтева одредиште, а не морају ни да иду у карантин по повратку у САД, наводи "Вол стрит џурнал".

Нови став ЦДЦ објављен је након што су нове студије показале да су вакцине против ковида 19 ефикасне у стварним условима у смањењу ризика од инфекција са или без симптома, пише тај лист.

ЦДЦ је прошлог месеца ублажио неке од својих безбедносних смерница за вакцинисане особе, али је наставио да упозорава људе да избегавају непотребна путовања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)