НАТО ГЕНЕРАЛ ПРАВДАО БОМБАРДОВАЊЕ, САДА УДАРА НА РУСЕ: Хоџис открио који је "прави циљ" напада на Украјину

Новости онлине

02. 04. 2021. у 17:02

АМЕРИЧКИ генерал у пензији и бивши главнокомандујући НАТО снага у Ееброши Бен Хоџис, открио је на Твитеру који је прави циљ Русије у Украјини.

НАТО ГЕНЕРАЛ ПРАВДАО БОМБАРДОВАЊЕ, САДА УДАРА НА РУСЕ: Хоџис открио који је прави циљ напада на Украјину

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

САД, али и Украјину забрињава гомилање војних ефектива Русије на украјинској граници. И док многи виде то као увод у будући сукоб око Донбаса или Крима, пензионисани генерал тврди да је руски циљ сасвим други.

- Могуће је да је велик део ове активности на граници и ван Црног мора намењен да нас све одврати од стварног циља ... заузимање канала који доводи воду из Дњепра на Крим, под изговором хуманитарне кризе. Још један корак ближе Одеси.

Иначе Хоџис је недавно бранио интевенцију НАТО против СРЈ 1999. године!

- НАТО интервенција у бившој Савезној Републици Југославији (СРЈ) допринела је заустављању етничког чишћења косовских Албанаца и створила могућност за умереније лидере на свим странама да нађу политичко решење - став је Хоџиса.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

JUGO

11.04.2021. 04:13

Zar nije bilo eticko ciscejne Srba iz Hrvatske sto nisu bombardovli njih,pametni su oni te ubice nisu nikad trebali da puste u Srbiju do ne snose odgovornos za ubijajne zene dece neduzne ljude kao sto je TV-zgrada bombardovana sa toliko mrtvih,Srbija nije nikad trebala da ti ljudi Ambasade otvoren u Srbiju dok se ti ljudu ne kaznu za taj zlocin ako ima pravde nemogu samo neki da odgovaraju a neki da radu sta hocu bez da odgovaraju,To Je Nato i USA =Terrorizam u Svetu