"УЛАЗИМО У ЧЕЉУСТИ ОВОГ МОНСТРУМА": Паника у Америци због британског соја корона вируса

Novosti online

01. 04. 2021. у 20:10

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе и даље држе неславно прво место на свету када је реч о броју заражених и умрлих од корона вируса.

УЛАЗИМО У ЧЕЉУСТИ ОВОГ МОНСТРУМА: Паника у Америци због британског соја корона вируса

Фото: АП

Према информацијама на сајту "Wорлдометерс", преко 31 милион људи инфициран је коронавирусом, док је више од 565.000 људи преминуло од последица ковида. Међутим, епидемиолози у тој земљи упозоравају да Америци тек прети британски сој коронавируса, који би могао према њиховој оцени да направи хаос у САД.

Један од водећих експерата Мајкл Остерхолм, који је начелник Центра за истраживање заразних болести при Универзитету Минесота, сматра да је ширење британског соја само "питање времена".

- Доћи ће до појаве соја Б.1.1.7. То уопште није питање, до тога ће сигурно доћи. А када погледате шта се десило прошле године, прво "букне" у областима средњег запада и североистока земље. Они имају прве случајеве, а затим ће се проширити на појас држава на југоистоку и југозападу САД. Иако се у тој области појавио тек неколико случајева, упамтите моје речи, у наредних шест до осам недеља, видећемо да ће тај регион да "букне". Морамо да избацимо више вакцине, то је кључна ствар у овом тренутку - казао је Остерхолм, а преноси "Неw Yорк Пост".

Центри за контролу и превенцију болести у САД истичу да је ова заразниија и опаснија варијанта коронавируса пронађена у 49 савезних држава. Овај епидемиолог истиче да би та земља требало да се фокусира да сада што више вакцина стигне до грађана.

- Кажем вам, тек смо на почетку ширења. Порицање овога нам неће помоћи. Улазимо у чељусти овог вируса монструма као да не знамо да је ту, а ту је. Сада је време да урадимо све ствар које морамо да бисмо смањили ширење, не да отворимо све. И мора што више вакцина да стигне до људи - категоричан је амерички епидемиолог.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)