КОНКУРЕНЦИЈА СУ МУ САМО ДВА АМЕРИЧКА ЛОВЦА: Су-35 је супериоран у односу на друге ратне авионе, џабе га дискредитују (ВИДЕО)

Новости онлине

01. 04. 2021. у 15:16

НА међународној сцени руски ловац четврте генерације Су-35 има конкуренте само у америчким ловцима пете генерације Ф-22 и Ф-35, кажу у руској Федералној служби за војно-техничку сарадњу (ФСВТС).

КОНКУРЕНЦИЈА СУ МУ САМО ДВА АМЕРИЧКА ЛОВЦА: Су-35 је супериоран у односу на друге ратне авионе, џабе га дискредитују (ВИДЕО)

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Слично мишљење изнео је и војни часопис „Милитари воч“.

Коментаришући писање медија да је Су-35 супериоран у односу на Ф-22, у ФСВТС потврђују да је руска летелица, узимајући у обзир све летачке и борбене карактеристике, раме уз раме да ловцима пете генерације.

„Заправо, директни конкуренти руском ловцу могу бити само амерички Ф-35 и Ф-22“, рекла је представница ФСТВС за медије Валерија Решетњикова.

Она је додала и да постоји велико интересовање за руску летелицу и да у ФСТВС са оптимизмом гледају на њен извоз без обзира на нелојалну конкуренцију и покушаје дискредитације руске технике.

Подсетимо, војни часопис „Милитари воч“ је раније писао о томе да руски ловац Су-35 надмашује амерички Ф-22 „Раптор“ због своје мултифункционалности јер Су-35, поред бројних потенцијала у борби против ваздушних циљева, има унапређене карактеристике које му омогућавају ефикасне ударе по циљевима на копну и мору.

Часопис је констатовао и да Су-35 може да понесе до шест надзвучних ракета Х-31 „ваздух-земља“ за нападе на циљеве на земљи и на мору, као и на противничке радаре.

Су-35 је вишенаменски ловац четврте генерације, један је од основних авиона руске авијације.

Као главне предности руске летелице истиче се маневарску способност која је боља од техника избегавања готово свих постојећих ловаца четврте генерације.

Ловац Су-35 је наоружан 30-милиметарским топом ГШ-30-1 са 150 граната и може да носи до осам тона наоружања на 12 спољних носача, док нови амерички Ф-22 има само седам носача за постављање оружја.

Руска војска почела је да користи и модификоване авионе Су-35 С. Такви авиони коришћени су током антитерористичких операција у Сирији.

Су-35 је тражен на међународном тржишту, једну партију авиона већ је купила Кина, а о томе размишља и читав низ других земаља међу којима је Турска.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)