ФЛОЈД ДЕЛОВАО НАДРОГИРАНО: Сведок на суђењу које је уздрмало САД описао свој сусрет са убијеним црнцем

Танјуг

31. 03. 2021. у 19:50

КРИСТОФЕР Мартин, касир из продавнице у којој је био Џорџ Флојд пре него што му је полицајац Дерек Шовин нанео смртоносне повреде, рекао је данас на суђењу да је настрадали деловао "надрогирано", али да је био у стању да комуницира.

ФЛОЈД ДЕЛОВАО НАДРОГИРАНО: Сведок на суђењу које је уздрмало САД описао свој сусрет са убијеним црнцем

Фото: Принтскрин

Неколико сведока, међу којима је и деветогодишње дете, претходна два дана описивало је судији какав је за њих шок био то што су гледали како Флојд умире под коленом Шовина.

Порота је данас одгледала видео снимак на којем је расположени Флојд у продавници неколико минута пре него што је завршио под коленом полицајца Шовина испред радње.

Иначе, видео снимак од 25. маја 2020. изазвао је масовне протесте широм САД.

Шовин је добио отказ у полицији дан након што је објављен снимак на којем се види како коленом притиска врат несрећног Флојда, који је био везан лисицама, а осумњичени полицајац је пред поротом и судијом рекао да није крив по оптужби за убиство, пренео је Ројтерс.

Фото: Танјуг/АП

До трагедије у којој је страдао Флојд дошло је тако што је Кристофер Мартин (19) из продавнице у којој се налазио Флојд узео од њега новчаницу од 20 долара, а која је онда изазвала све што је уследило. Мартин је, наиме, мислио да је новчаница лажна, што је пријавио одмах менаџеру продавнице плашећи се да ће му бити одбијено од плате, а неколико минута касније полиција је ухапсила Флојда под оптужбом да је покушао да употреби лажну новчаницу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)