ПУТИН УСТАО ПРОТИВ ДИВЉЕГ КАПИТАЛИЗМА: Могућа национализација предузећа - "ово води ка уништењу друштва, државе и самог бизниса"

Новости онлајн

31. 03. 2021. у 16:46

ДИВЉИ капитализам је недопустив јер води ка уништењу друштва, државе и бизниса, изјавио је руски председник Владимир Путин.

ПУТИН УСТАО ПРОТИВ ДИВЉЕГ КАПИТАЛИЗМА: Могућа национализација предузећа - ово води ка уништењу друштва, државе и самог бизниса

Фото АП

- Нормални савремени предузетник схвата да је необуздано извлачење профита, тако огољени, дивљи капитализам, без бриге о људима, радницима апсолутно недопустив, јер на крају води ка уништењу друштва, државе и самог бизниса - рекао је Путин на церемонији потписивања споразума између руских синдиката и послодаваца и владе за период 2021-2023. година.

Он је додао да они који не брину о радницима „пуцају себи у ногу или у главу“.

Национализација предузећа

Том приликом, руски лидер није искључио могућност национализације предузећа у случају да они не испуњавају државне наруџбине у војној сфери.

- Ако власници не могу да се носе са текућим пословима и не могу да искористе помоћ државе која им се даје за то, такав инструмент је могућ - нагласио је председник.

- Судећи по информацијама које добијам, уочи припрема за састанак (са војним структурама) у Сочију, неке колеге очигледно треба да повећају личну пажњу на реализацију наруџбина државе, тим пре, што се оне ритмично исплаћују - рекао је Путин.

Председник је нагласио да се добијени новац од државе не може пребацивати у друга предузећа и друге послове.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)