НЕВЕРОВАТНЕ ПЕРФОРМАНСЕ СУ-35: Које је су предности руског ловца у односу на конкуренте па и на амерички Ф-22 (ВИДЕО)

Новости онлине

31. 03. 2021. у 15:48

ПОЗНАТИ војни часопис „Милитари воч“ навео је предности руског ловца генерације 4++ Су-35 у односу на многе друге ловце, укључујући амерички авион пете генерације Ф-22 „Раптор“.

НЕВЕРОВАТНЕ ПЕРФОРМАНСЕ СУ-35: Које је су предности руског ловца у односу на конкуренте па и на амерички Ф-22 (ВИДЕО)

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Према писању часописа, Су-35 данас има мало конкурената међу ловцима због својих маневарских способности, домета лета, борбеног оптерећења и система за радио-електронску борбу.

„Поред проширених могућности за борбу против ваздушних мета, ловац Су-35 је у поређењу са осталим авионима линије Су-27 такође добио знатно побошљане перформансе за гађање копнених и морских мета. Све то чини Су-35 прилично универзалним вишенаменским авионом, док су у исто време Ф-22 или оригинални Су-27 специјализованији“, сматрају експерти часописа.

„Милитари воч“ пише да Су-35 може да носи до шест хиперсоничних ракета Икс-31 класе „ваздух-земља“ које могу да се користе за гађање како копнених, тако и мета на води, а постоје и у верзији за уништавање радио-локаторских станица противника.

Закључак часописа је да такво оружје у комбинацији са могућностима авионске радио-електронске опреме чини Су-35 ефикасним у борби против система ПВО противника, а са појавом ракетa Икс-35 такође су повећане његове могућности за уништавање мета на мору.

Подсетимо, Су-35 је вишенаменски ловац четврте генерације, један је од основних авиона руске авијације.

Као главне предности руске летелице истиче се маневарску способност која је боља од техника избегавања готово свих постојећих ловаца четврте генерације.

Ловац Су-35 је наоружан 30-милиметарским топом ГШ-30-1 са 150 граната и може да носи до осам тона наоружања на 12 спољних носача, док нови амерички Ф-22 има само седам носача за постављање оружја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)