"ЧЕКАЈУ НАС СТРАШНА ВРЕМЕНА!" Драматично упозорење Марије Захарове - То је тек почетак (ВИДЕО)

Novosti online

30. 03. 2021. у 16:41

МЕЂУНАРОДНЕ односе ће и даље карактерисати заоштравање информационог сукоба, током којег одређени број држава спроводи политику на штету интереса Русије, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, нагласивши да ће Москва то спречити.

ЧЕКАЈУ НАС СТРАШНА ВРЕМЕНА! Драматично упозорење Марије Захарове - То је тек почетак (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

- Како смо већ наводили, међународне односе тренутно карактерише заоштравање информационих конфронтација, које су изазване непрекидним покушајима низа земаља да реализују историјску политику на штету руских интереса, чињенице се искривљују, као и догађаји из прошлости. Зашто? Циљ је очигледан – представити у негативном контексту међународну улогу Русије кроз векове - рекла је Захарова на Савету федерације.

Према њеним речима, неким земљама је потребна историјска основа, ако желе да Русији наметну одговорност за све о чему говоре.

- Она се припрема. Прихватити, да Русија није започињала светске ратове, да није била агресор, да није учествовала у геноцидима, значи извући главни ослонац испод западне идеологеме, и потврдити да се Русија није у историји бавила сличним стварима. Наравно, у будућности неће морати да овоме прибегавају -  додала је портпарол Министарства спољних послова Русије. 

Она је приметила да је предмет фалсификовања био и однос Москве са суседним земљама, чињенице, повезане са стварањем руске државе, са учешћем у међународним конфликтима, а посебна пажња се придаје поновном разматрању резултата Другог светског рата.

- Нажалост, желим да будем реална, ово није крај. То је тек почетак. У том смислу, чекају нас страшна времена. И суштина и разлог је исти – смена покољења. Они су чекали, и наравно, шта их спречава – присуство сведока, који би могли да устану и кажу да то није истина - навела је Захарова.

Према њеним речима, како би се томе супротставили, неопходно је проактивно радити, бити први који покреће најосетљивија и најважнија питања и упорно промовисати објективне процене. Додала је, да Министарство спољних послова и амбасаде систематски раде на томе, користећи дигиталну дипломатију.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)