СА МОСКВОМ СЕ НЕ МОЖЕ ПРИЧАТИ СА ПОЗИЦИЈЕ СИЛЕ: Клинцевич о моралној и војној супериорности Русије у односу на све потенцијалне противнике

Novosti online

30. 03. 2021. у 15:31

Политички и војни стручњак Франц Клинтсевич објаснио је зашто ни Сједињене Државе ни било која друга земља никада неће моћи да разговарају са Русијом са позиције силе.

СА МОСКВОМ СЕ НЕ МОЖЕ ПРИЧАТИ СА ПОЗИЦИЈЕ СИЛЕ: Клинцевич о моралној и војној супериорности Русије у односу на све потенцијалне противнике

Фото: Принтскрин

Клинцевич је коментарисао изјаву прес-секретара председника Руске Федерације Дмитрија Пескова, који је у великом интервјуу посебно рекао да руски председник Владимир Путин неће дозволити Сједињеним Државама или било којој другој земљи да разговара са Москвом са позиције силе.

- Американци сада понављају као мантру да ће, кажу, са свима разговарати из позиције силе. Ни (руски председник Владимир) Путин, ни било ко други из руског руководства неће дозволити да Американци или било ко други тако разговара са нама. То не долази у обзир  - нагласио је Песков у интервјуу дописнику листа Аргументи и Факти.

Клинцевич је приметио да Русија данас, не само морално, већ и војно надмашује своје потенцијалне противнике.

- Изјава представника председника Русије заснива се на објективним подацима. Као војни човек, пре свега, да вас подсетим на изврсно стање наших оружаних снага и одбрамбене индустрије, као и целог нашег енергетског блока. Могу да говоре шта желе о нашој земљи, али цео свет зна да смо уложили у развој и модернизацију наше војске и да је ниво борбене обуке наших оружаних снага изузетно висок.

Војска, као и увек у руској историји, остаје главни гарант нашег суверенитета: политичког, економског, државног. На основу тога, наше руководство, ван сваке сумње, може апсолутно мирно разговарати са било којим лидером било које земље. Ми не демонстрирамо силу, никоме не предочавамо захтеве по територијалним питањима. Али Русија увек и свуда брани своје националне интересе. Као војни човек и политичар могу са пуним уверењем да кажем да је то заиста тако - рекао је Клинцевич за ФАН.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)