ВЕЛИКА ОБЈАВА АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Коначна одлука од које зависи судбина земље биће донета ове године!

Танјуг

30. 03. 2021. у 15:13

БЕЛОРУСКИ председник Александар Лукашенко је изјавио да коначна одлука у вези са владиним овлашћењима треба да буде донета ове године.

ВЕЛИКА ОБЈАВА АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Коначна одлука од које зависи судбина земље биће донета ове године!

Фото: Архива Новости

- Током ове године ћемо морати да донесемо коначну одлуку о овлашћењима председника, владе, парламента, гувернера - рекао је Лукашенко на састанку на којем се разговарало о прерасподели овлашћења између државних органа, а преноси руска агенција Тас с.

Раније је белоруски Савет министара припремио пакет предлога за проширење овлашћења владе и владиних органа. "Пажљиво сам их проучио. Мој први предлог је да их не прочитате брзо и неселективно. То би требало да буде еволуциони процес. Морамо да завршимо тај процес пре него се нацрт новог Устава нађе на референдуму", истакао је Лукашенко.

Усред протеста у Белорусији, који су започели након објављивања резултата председничких избора одржаних 9. августа прошле године, Лукашенко је изјавио да Устав земље треба изменити, наводећи да је спреман да подели нека од својих овлашћења са другим гранама власти.

Према његовим речима, нацрт новог Устава Белорусије биће израђен ове године, да би почетком 2022. године био спреман за националну дискусију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)