ПАДА МИТ О АГРЕСИВНОЈ РУСИЈИ!: Захарова коментарише намеру Беча да купи "Спутњик Ве"

Novosti online

30. 03. 2021. у 15:05

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је намеру Беча да купи милион доза руске вакцине „Спутњик Ве“. Пада у воду годинама грађен мит о агресивној Русији и неопходности њене изолације.

ПАДА МИТ О АГРЕСИВНОЈ РУСИЈИ!: Захарова коментарише намеру Беча да купи Спутњик Ве

Фото: ЕПА

- Страшно је и помислити шта се сада дешава у центру бирократије ЕУ. Руши се митологема која је грађена година о агресивној Русији и неопходности њене изолације. Сарадња заснована на узајамној користи и поштовању – то је девиза руске политике у пракси - написала је она на Фејсбуку.

Престаните са слушате бриселске идеологе, њихова филозофија је изгубила актуелност, поручила је она.

Раније данас, аустријски канцелар Себастијан Курц је рекао да Беч намерава да од априла купи од Русије милион доза руске вакцине против новог вируса корона „Спутњик Ве“ (Спутник В).

- Не би требало да имамо геополитичка предубеђења по питању вакцина. Важно је само да ли је вакцина ефикасна и безбедна, а не одакле долази. Од фебруара смо у добром дијалогу са руском страном, за шта сам ја веома захвалан. Ако Аустрија добије додатних милион доза вакцине, биће могуће да брже враћање у нормалу и успећемо да спасимо много живота и радних места - истакао је Курц.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)