ТЕЛО МИЛИЈАРДЕРА ИЗВУЧЕНО ИЗ ОЛУПИНЕ: Детаљи трагедије на Аљасци, у којој је погинуо Петр Келнер

Novosti online

29. 03. 2021. у 09:22

МИЛИЈАРДЕР Петр Келнер, најбогатији човек у Чешкој, а у Србији познат као власник Теленора, погинуо је у хеликоптерској несрећи на Аљасци.

ТЕЛО МИЛИЈАРДЕРА ИЗВУЧЕНО ИЗ ОЛУПИНЕ: Детаљи трагедије на Аљасци, у којој је погинуо Петр Келнер

Фото: Твитер

У несрећи је страдало још пет особа, док се лекари боре за живот једног путника.

Хеликоптер је пао у суботу нешто после 18 часова код глечера Ник, удаљеном око 100 километара од града Енкориџа.

Портпаролка планинског комплекса и ски центра Тордрило рекла је да је хеликоптер био на тури и да су у њему, осим три госта из комплекса била двојица искусних скијаша водича и пилот.

Спасилачке екипе успеле су да се пробију до места несреће негде око 22 сата, након што су државне службе добиле дојаву о могућем паду летелице.

На лицу места затекли су тела Петра Келнера (56) и Чеха Бенџамина Ларокаја (50), Грегорија Хармса (52) из Колорада, који су били гости хотела, локалца Шона Мекманамија (38) и пилота Захарија Расела (33). У олупини су пронашли још једног мушкарца, чији идентитет није саопштен, и он је у критичном стању пребачен у болницу где се лекари боре за његов живот.

- Он је у критичном, али је у стабилном стању. Смештен је у болници у Енкориџу - саопштили су надлежни.

Узроци несреће и даље нису познати.

- У питању је веома стрм и снего прекривен терен, на северној страни реке Ник - навели су надлежни и додали да је истрага у току.

Они се труде сада да извуку олупину како би могли да установе како је дошло до пада. Остатке хеликоптера покушаће да извуку пре него што почне снежна олуја.

Комплекс Тордрило је луксузни спортски ризорт који својим гостима нуди хеликоптер ски-туре по цени од 15.000 долара по особи.

Из Тордрила су саопштили да су шокирани трагедијом и изјавили су саучешће породицама страдалих.

- Ова вест нас је све много погодила. Читаву заједницу. За 17 година колико радимо ово је први пут да се нешто овако догодило - саопштли су из ризорта.

У овом тренутку није дозвољено надлетање подручја где се несрећа догодила, како би спасиоци покушали да извуку олупину.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)