КАКО УКРАЈИНЦИ ПЛАНИРАЈУ ДА ПОБЕДЕ РУСИЈУ? Ово су ратни планови Кијева, спремају се за тотални сукоб

Новости онлине

27. 03. 2021. у 22:47

УКРАЈИНСКИ председник усвојио је недавно нову војну стратегију која разоткрива алгоритам деловања Украјине у случају рата са Русијом, преноси украјински портал „Страна“.

КАКО УКРАЈИНЦИ ПЛАНИРАЈУ ДА ПОБЕДЕ РУСИЈУ? Ово су ратни планови Кијева, спремају се за тотални сукоб

Фото: Принтсцреен

Према документу, Кијев ће се фокусирати на милитаризацију читавог становништва у "конфронтацији" са Русијом, а нова доктрина предвиђа вођење тоталног герилског рата.

- Алгоритам наводног сукоба занимљиво је описан. Почиње одговором на агресију или "претњу војној безбедности" Украјине. Дакле, не говори се директно да противник треба да наруши државну границу - пише аутор чланка који је анализирао нову доктрину Кијева.

Новинар наводи да Оружане снаге Украјине у било ком тренутку могу започети војну операцију против територија које нису под њиховом контролом, „и руске војске која се тамо налази“.

Војни сукоб, истиче се у документу, требало би да се заврши „уз помоћ међународне заједнице под условима који одговарају Украјини“.

- Дакле, Украјина, очигледно, не размишља о томе да само помоћу својих снага оствари војну победу - ироничан је новинар.

Претпоставља се и да „успех“ Кијева у сукобу треба да осигура политичка, економска и војна подршка међународне заједнице Украјини у „геополитичкој конфронтацији са Русијом“.

Притом, земља је спремна да ратује и у случају сукобљавања нуклеарних сила, то јест у случају конфликта главних земаља НАТО-а и Русије, наводи се у чланку.

Москва је више пута истицала да нема агресивне намере према другим земљама. Русија не учествује у сукобу у Украјини и залаже се за то да Кијев превазиђе политичку и економску кризу, истакли су у Москви.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)